Håriga dumplings med kål och rökt kött

Håriga dumplings med kål och rökt kött
Förberedelsetid: 25 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Portioner: 6

Potatisdumplar, kända som "chlupaté", tillhör de traditionella tjeckiska maträtterna. De passar utmärkt till kål, rökta kött och är strödda med...

Ingredienser du behöver

400 g råa potatisar
400 g kokta potatisar
2 ägg
2 stora lökar
vetemjöl (efter behov)
oregano
salt
1 vitlöksklyfta
kål
malen kummin
rökt kött

Steg-för-steg instruktioner

Skala potatisarna, riv dem och låt dem sedan rinna av i ett durkslag.

Skalade kokta potatisar rives och blandas sedan med råa potatisar, vi tillsätter ägg, kummin, pressad vitlök, oregano och salt.

Vi tillsätter mjöl och knådar till en tjock deg.

Vi formar dumplingar med hjälp av två skedar som vi först blöter för att degen inte ska fastna, och kokar dem sedan i saltat vatten i cirka 12 minuter.

Under tiden skalar vi löken, hackar den i små bitar och fräser en del lätt i het olja i en kastrull tills den får en gyllene färg.

Vi blandar i vitkålen, tillsätter kummin och lite vatten, och kokar sedan i 30 minuter.

Den andra halvan av löken steks i en panna och serveras med rökt kött på tallrik.

Ytterligare information om receptet Håriga dumplings med kål och rökt kött

Fuzzy knödel med kål och rökt kött är en traditionell tjeckisk maträtt som gläder smaklökarna hos många älskare av hemmagjord mat. Dessa knödelar, tillverkade av potatisdeg, har en karakteristisk luftig konsistens och serveras vanligtvis med surkål och bitar av rökt kött. Kombinationen av den milda smaken av knödelarna med den sura kålen och den salta röken skapar en perfekt harmoni av smaker. Denna rätt är särskilt populär under de kallare månaderna, då den värmer inte bara kroppen utan också själen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (32 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, čeahkka, slovákia, potehtaborramušat, čatnon, čakča, dálvereseptat, kálla, gaska-váttis, eará biergu, suvrris, karnevála

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Håriga dumplings med kål och rökt kött.

Lägg till kommentar