Potatisplättar - utmärkta och glutenfria

Potatisplättar - utmärkta och glutenfria
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

En halv del av de skalade potatisarna rivs grovt, den andra halvan rivs fint. Vi tillsätter de övriga ingredienserna och förbereder degen. I en stor non-stick panna steker vi...

Ingredienser du behöver

Deg

4 st potatisar
1 st ägg
1 msk bovetemjöl (annat glutenfritt mjöl) - mer om nödvändigt
2 msk majspannkaksströbröd - för krispigare potatisbullar
1 msk oregano
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 nypa peppar
2 msk mjölk för utspädning - tillsätt beroende på degens konsistens
4 vitlöksklyftor
8 msk olja (eller smör) för stekning

Sallad
500 g surkål hemgjord
1 st lök
1 tsk florsocker

Steg-för-steg instruktioner

Vi river hälften av de skrubbade potatisarna grovt och den andra hälften fint. Vi tillsätter resterande ingredienser och arbetar ihop en deg.

I en stor stekpanna med non-stick-beläggning steker vi fyra stora potatisplättar gyllene i fläskfett.

Sallad: Under stekningen finhackar vi löken, skär kål och tillsätter socker och rör allt väl. En snabb och billig vitaminrik delikatess.

Ytterligare information om receptet Potatisplättar - utmärkta och glutenfria

Potatisplättar är en traditionell tjeckisk maträtt som många gourmander har kommit att uppskatta. Detta välsmakande recept kan enkelt tillagas i en glutenfri version. Huvudingredienserna är rivna potatisar, vitlök, oregano och ägg, som blandas och steks i en panna. I den glutenfria varianten räcker det med att byta ut vetemjölet mot en speciell glutenfri blandning. Resultatet blir krispiga och läckra potatisplättar, perfekta som huvudrätt eller som tillbehör. De smakar fantastiskt varmt med surkål eller yoghurt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 3.7/5 (26 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: Grönsaker, álki, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, álki, potehtaborramušat, biergokeahtes borramušat, sávza, steike, čakča, dálvereseptat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Potatisplättar - utmärkta och glutenfria.

Lägg till kommentar