Potatisplättar - utmärkta och glutenfria

En halv del av de skalade potatisarna rivs grovt, den andra halvan rivs fint. Vi tillsätter de övriga ingredienserna och förbereder degen. I en stor non-stick panna steker vi...
Ingredienser du behöver
Deg
4 st potatisar
1 st ägg
1 msk bovetemjöl (annat glutenfritt mjöl) - mer om nödvändigt
2 msk majspannkaksströbröd - för krispigare potatisbullar
1 msk oregano
1 tsk salt
1 tsk kummin
1 nypa peppar
2 msk mjölk för utspädning - tillsätt beroende på degens konsistens
4 vitlöksklyftor
8 msk olja (eller smör) för stekning
Sallad
500 g surkål hemgjord
1 st lök
1 tsk florsocker
Steg-för-steg instruktioner
Vi river hälften av de skrubbade potatisarna grovt och den andra hälften fint. Vi tillsätter resterande ingredienser och arbetar ihop en deg.
I en stor stekpanna med non-stick-beläggning steker vi fyra stora potatisplättar gyllene i fläskfett.
Sallad: Under stekningen finhackar vi löken, skär kål och tillsätter socker och rör allt väl. En snabb och billig vitaminrik delikatess.
Ytterligare information om receptet Potatisplättar - utmärkta och glutenfria
Potatisplättar är en traditionell tjeckisk maträtt som många gourmander har kommit att uppskatta. Detta välsmakande recept kan enkelt tillagas i en glutenfri version. Huvudingredienserna är rivna potatisar, vitlök, oregano och ägg, som blandas och steks i en panna. I den glutenfria varianten räcker det med att byta ut vetemjölet mot en speciell glutenfri blandning. Resultatet blir krispiga och läckra potatisplättar, perfekta som huvudrätt eller som tillbehör. De smakar fantastiskt varmt med surkål eller yoghurt.