Stuvad kål

Stuvad kål
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Kokt kål, som vi använder som tillbehör till kött, kan vara röd, vit eller så kan vi förbereda båda. Vid denna variant måste vi göra dem var för sig.

Ingredienser du behöver

1 huvud vitt eller rött kål
3 matskedar socker
2 st lök
3 matskedar vinbärsmarmelad, om röd kål
efter behov späck
redning
efter smak vinäger
kummin
salt
vatten
socker

Steg-för-steg instruktioner

Skala löken och hacka den fint, och strimla vitkålen.

Värm fett i en stekpanna och fräs löken, till vilken du tillsätter 3 matskedar socker. Fräs tills sockret blir brunt, karameliseras. Tillsätt sedan vitkålen med spiskummin, salt och häll på lite vatten. Låt sjuda i cirka 20 minuter. Tjockna sedan kålen med en redning av mjöl och smält smör.

I slutet smaksätter vi den stekta kål med vinäger, socker och salt efter eget tycke. Till röd kål tillsätter vi sylt och låter sjuda kort.

Servera med kött och dumplings.

Ytterligare information om receptet Stuvad kål

Stuvad vitkål är en populär traditionell maträtt i mellanösternköket. Tillagningen består av att långsamt koka hackad vitkål med lök, kryddor och ofta även rökta kött eller korv. Resultatet är en mild, söt-syrlig och aromatisk maträtt som passar utmärkt med till exempel dumplings eller potatis. Stuvad vitkål är inte bara god utan också näringsrik, rik på vitaminer och fiber. Den är särskilt populär under vintermånaderna, då den värmer och ger energi.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sidrätter, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Stuvad kål.

Lägg till kommentar