Riktig italiensk tiramisu

Vi tar separerade äggulor från äggen och vispar dem tillsammans med sockret till ett skum, som vi sedan blandar i mascarpone. Vid sidan om vispar vi grädde och blandar den med den redan färdiga blandningen.
Ingredienser du behöver
1-2 paket sockerkakor
4 matskedar rom eller amaretto (efter smak)
1 paket mascarpone
100 g florsocker
1 deciliter vispgrädde
3 st äggulor
till dekoration bitter kakao
efter behov sötad espresso
Steg-för-steg instruktioner
Botten av den fyrkantiga skålen smörjs med vår kräm. Vi tar kakor och doppar dem en i taget snabbt (så att de inte blir blöta) i starkt kallt kaffe blandat med rom eller amaretto. På dem lägger vi ett lager kräm. Proceduren upprepas en gång till. Ovanpå strör vi kakao över krämen.
Tiramisu låter vi stå i kylskåp i 3 timmar, sedan kan vi servera den skuren.
Ytterligare information om receptet Riktig italiensk tiramisu
Äkta italiensk tiramisu är en läcker dessert som stolt representerar det italienska köket. Dess bas utgörs av fina lager av kaffedränkta savoiardi, som varvas med kräm av mascarpone, ägg och socker. Allt är pudrat med kakao, vilket ger desserten dess karaktäristiska smak och utseende. Denna kombination av sött och beskt glädjer varje dessertälskare och dess tillagning är överraskande enkel. Tiramisu är ett utmärkt sätt att avsluta en italiensk kväll med familj och vänner.