Tårtfyllning
Den här fantastiska krämen görs genom att blanda mjöl, mjölk, socker och äggulor. När den har svalnat, blanda i smöret och tillsätt eventuellt kanel för att förbättra smaken.
Ingredienser du behöver
3/4 l mjölk
150 g socker
3 äggulor
8 matskedar vetemjöl
250 g smör
malen kanel
Steg-för-steg instruktioner
I en kastrull värmer vi 3/4 liter mjölk med socker. Lite mjölk häller vi i en skål, dit vi tillsätter äggulorna och vetemjölet och rör om ordentligt. När mjölken i kastrullen är varm (men får inte koka), häller vi försiktigt i mjölblandningen och rör om tills blandningen tjocknar.
Efter att den har tjocknat låter vi den koka i ytterligare cirka två minuter och tar sedan bort den från värmen. Vi låter den svalna en stund.
Den färdiga blandningen häller vi i en mixer och vispar tills den kallnar. När krämen är ljummen tillsätter vi tärnat smör (hela biten eller 3/4) och vispar tills smöret är helt blandat.
För att minska smörsmaken kan vi under vispningen blanda i malen kanel. Bananen ska vara slät.
Ytterligare information om receptet Tårtfyllning
Gräddfrosting är en läcker och krämig maträtt som används för att täcka och dekorera tårtor. Den tillverkas vanligtvis av smör, socker och grädde, ibland tillsätts även olika smaker som vanilj, choklad eller frukt. Frosting ger tårtorna både smak och en attraktiv utseende. Vi kan också använda den som fyllning mellan de olika lagren av tårtan. Det finns många varianter, som vispad grädde, smörkräm eller ganache, som du kan njuta av vid fester, bröllop eller andra speciella tillfällen.
Tomáš Rohlena