Riktiga äggula kransar

Kringlor görs av chouxdeg. Receptet är enkelt och kan göras av alla.
Ingredienser du behöver
500 ml mjölk
14 dkg vetemjöl
15 dkg smör
12 dkg socker
4 matskedar rom
2 st vaniljpuddingpulver
4 st ägg
3 st vaniljsocker
15 dkg florsocker
2 matskedar varm mjölk
1 matsked rom
1 nypa salt
250 ml vatten
90 g fett
Steg-för-steg instruktioner
Vi kokar vatten med salt och fett i en kastrull. Vi låter vattnet koka upp, tillsätter mjölet och kokar i 5 minuter under ständig omrörning. Vi låter degen svalna under omrörning då och då.
Den färdiga degen lägger vi i en spritspåse. På en plåt med bakplåtspapper formar vi kransar av degen. De förberedda kransarna grillas i 170 °C i cirka 20 minuter. De gräddade kransarna låter vi svalna.
Under tiden förbereder vi krämen. Smöret behöver bli mjukt. Vi gör pudding av mjölk, puddingpulver och socker och låter den svalna under ständig omrörning. Vi vispar i pudding i det mjuka smöret i omgångar. Vi kan tillsätta rom efter smak.
Vi skär de svalnade kransarna och fyller dem med äggulakräm. Vi förbereder glasyr. Socker, rom och varm mjölk vispas i en skål i 10 minuter. Vi häller glasyren över kransarna.
De färdiga äggulakranskakorna låter vi svalna och vi kan servera.
Ytterligare information om receptet Riktiga äggula kransar
Riktiga äggula bakelser är en traditionell tjeckisk delikatess som kombinerar spröd deg med en rik, söt fyllning. Degen görs av ägg, smör och vetemjöl, och efter gräddning fylls den med en fin kräm av äggulor och socker. Dessa bakelser är populära för sin läckra smak och luftiga struktur. De dekoreras ofta med grädde eller glasyr, vilket gör dem till en perfekt dessert för olika festliga tillfällen. Bakelserna är en symbol för tjeckisk konditoritradition och glädjer inte bara sötsugna.