Risotto med kycklingkött

Risotto med kycklingkött
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Portioner: 4

Om du gillar tjeckisk risotto men inte vill använda fläskkött, prova versionen med kyckling som många kockar har imponerats av. Tillagningen är…

Ingredienser du behöver

1 mellan storlek lökar
4 matskedar smör
300 g rensad ris
750 ml varm grönsaksbuljong
lite salt
450 g kycklingkött

Steg-för-steg instruktioner

Vi skalar löken och hackar den i små bitar.

I en stor kastrull smälter vi 3 matskedar smör och fräser löken i det.

Vi tillsätter riset och rör om tills alla korn är täckta med fett och ändrar färg.

Vi sänker temperaturen. Tillsätter lite buljong och rör om tills riset absorberar vätskan.

Under tillagningen av blandningen tillsätter vi gradvis varm buljong. Vi väntar alltid tills riset har absorberat buljongen. Rör om försiktigt ibland.

Vi tillsätter lite salt till den färdiga risotton för smaksättning.

I en matsked smör steker vi tärnat kycklingkött, saltsätter, pepprar och lägger till risotton.

Ytterligare information om receptet Risotto med kycklingkött

Risotto med kyckling är en populär och smakrik maträtt som förenar den krämiga texturen av ris med det möra köttet. Förberedelsen börjar med att fräsa lök och vitlök, och därefter tillsätts kycklingkött skuret i bitar. Sedan tillsätts arborio-ris till pannan, som suger upp alla smaker. Efter en stunds tillagning tillsätts buljong tills riset får en perfekt konsistens. Avslutningsvis kryddas rätten med parmesan och örter, vilket ger den en unik smak. Risotto är det perfekta valet för en snabb men mättande middag.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (64 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, steike, málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, glutenkeahtes

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Risotto med kycklingkött.

Lägg till kommentar