Kycklingkroketter med röd sås

Vi hackar kycklingköttet i en skål, saltar det, kryddar, tillsätter vitlök och stärkelse, blandar allt väl och rör successivt i vatten. Vi täcker skålen och låter den vila en stund.
Ingredienser du behöver
300 g kycklingkött (malet)
salt
peppar
1 tesked majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
1 tesked rökt paprika
2 matskedar vatten
brödsmulor av bullar för panering
olja för stekning
Sås
1 matsked olivolja
1 mindre lök
1 morot
2 skivor ingefära
1 vitlöksklyfta
2 matskedar ajvar (paprikapuré)
2-3 matskedar tomatpuré
salt efter smak
en nypa peppar
1 tesked socker (efter smak)
kycklingbuljong för vätska
Steg-för-steg instruktioner
Vi hackar kycklingköttet i en skål, salta det, tillsätter kryddor, vitlök och stärkelse. Blanda allt noggrant och tillsätt vatten. Täck skålen och låt den vila i några minuter.
I olivolja fräser vi hackad lök, vitlök, ingefära och skivor av morot. Tillsätt sedan tomatpuré och ajvar, blanda allt och häll över lite buljong eller vatten. Avsluta med att salta, peppra efter smak och tillsätta socker för att framhäva smaken.
Vi värmer upp till kokpunkt, sänker sedan värmen och låter det sjuda lätt. Av det malda köttet formar vi 10 bollar, panerar dem i ströbröd och steker dem i olja tills de får en gyllenbrun färg. Servera med ris eller pasta och häll över såsen.
Ytterligare information om receptet Kycklingkroketter med röd sås
Kycklingkroketter med röd sås är en läcker rätt som du kommer att älska. Gyllene, krispiga kroketter fyllda med mört kycklingkött är en perfekt förrätt eller huvudrätt. Den röda såsen, som vanligtvis är gjord på tomater och örter, ger rätten friskhet och en rik smak. Denna rätt är fantastisk både för familjemiddagar och festliga tillfällen. Varje tugga smälter i munnen och glädjer dina smaklökar. Missa inte chansen att njuta av denna underbara kombination!