Vildkycklingstrimlor

Vildkycklingstrimlor
Förberedelsetid: 45 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Bröstfileter skärs i tunna strimlor och marineras i två matskedar olja, kryddor och finhackad rosmarin. Låt stå gärna till nästa dag. I oljan...

Ingredienser du behöver

600 g kycklingbröst
1 tesked vildkrydda
en kvist rosmarin
2 lökar
100 g purjolök
100 g färska champinjoner
3 matskedar olja
200 ml grädde
150 ml vitt vin
salt

Steg-för-steg instruktioner

Bröstskivor skärs i tunna remsor och blandas med två matskedar olja, kryddor och finhackad rosmarin. Låt marinera helst till nästa dag.

I oljan bryner vi den hackade löken, sedan tillsätter vi köttet och steker det. Vi lägger i strimlad purjolök och champinjoner och fräser allt tillsammans. Därefter häller vi på vin och grädde, smakar av med salt och peppar och serverar.

Ytterligare information om receptet Vildkycklingstrimlor

Viltkyckling strimlor är en läcker rätt som förenar traditionell tjeckisk matlagning med smaken av naturen. Mört kycklingkött skärs i strimlor och marineras i smakfulla örter och kryddor. Sedan steks det i panna och serveras med en sås av skogssvampar och grädde, vilket ger rätten en unik karaktär. Tillsammans med färska grönsaker och knödel blir det ett utmärkt val för alla tillfällen. Denna rätt kommer att glädja köttälskare såväl som dem som uppskattar smaken av vild natur.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (43 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Grönsaker, Kyckling, svampar, fjäderfäkött, steike, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, álki, álggaheddjiide, urttat, marineren

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Vildkycklingstrimlor.

Lägg till kommentar