Saftiga kikärtssallad

Kikärtorna sköljs först och får stå blötta över natten. Dagen efter kokar vi dem mjuka och silar av. I de varma kikärtorna blandar vi i fint skivad purjolök så att den mjuknar, salt…
Ingredienser du behöver
400 g kikärtor
1 burk torkade tomater i olivolja
1/2 ung purjolök
100 g mozzarella
3 teskedar basilika pesto
2 teskedar stark senap
2 vitlöksklyftor
ättika
peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Kikärtorna sköljs och får stå i blöt över natten.
Dagen därpå tillagar vi maten tills den är mjuk och häller av vattnet.
I de varma kikärtorna rör vi ner fint hackad purjolök, salt, peppar, senap, krossad vitlök med salt, lite olja från soltorkade tomater och basilikapesto.
Vi blandar, täcker över och låter vanligtvis ångas klart.
I den avsvalnade salladen rör vi ner tärningar av mozzarella och hackade soltorkade tomater.
Vi smakar av efter eget tycke - med salt, peppar, vinäger eller senap.
Ytterligare information om receptet Saftiga kikärtssallad
Saftig kikärtssallad är en uppfriskande och näringsrik rätt som gläder varje älskare av hälsosam mat. Huvudingredienserna är kikärtor, som är rika på protein och fiber. Salladen innehåller vanligtvis färska grönsaker som gurka, tomater och paprika, som ger fräschhet och smak. Dekorerad med örter som persilja och koriander, samt en dressing baserad på olivolja, är den idealisk som en lätt lunch eller som tillbehör till huvudrätten. Denna sallad smakar inte bara fantastiskt, utan ger också energi och vitalitet.