Karamell

Karamell
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en liten kastrull häller vi socker och tillsätter 2 teskedar vatten. Vi börjar koka och rör om regelbundet så att karamellen inte bränns. När sirap bildas i kastrullen är vi klara. Om den verkar färglös kan vi färga den med livsmedelsfärg.

Ingredienser du behöver

1 - 2 droppar livsmedelsfärg
2 teskedar vatten
0,5 kopp socker

Steg-för-steg instruktioner

Karamell kan vi använda både kall och varm för att göra desserter, godis och annat...

Ytterligare information om receptet Karamell

Karamell är en söt delikatess som människor älskar över hela världen. Den uppstår genom att socker värms långsamt tills det smälter och får en rik, gyllenbrun färg. Karamell används i många desserter, som puddingar, glassar eller pajer. Den kan serveras som en topping eller som en del av olika recept. Det finns också salt karamell, som kombinerar sötma med en gnutta salt och ger rätter en unik smak. Karamell är verkligen en läcker upplevelse för alla godisälskare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Konfektyr, Glasyr, För barn, Julrätt
Tag:

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Karamell.

Lägg till kommentar