Sötsur kyckling

Sötsur kyckling
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 70 minuter
Portioner: 4

Sötsur kyckling är en av de mest populära rätterna i det kinesiska köket. Dess enkla tillagning och intressanta smakkombination är avgörande…

Ingredienser du behöver

På kycklingen
3-4 kycklingbröst
salt
malen peppar (efter smak)
1 kopp majsstärkelse
2 ägg (vispade)
1/4 kopp olja (för stekning)
Till såsen
3/4 kopp socker
4 matskedar ketchup
1/2 kopp ättika
1 matsked sojasås
1 tesked granulär vitlök

Steg-för-steg instruktioner

Kycklingbröst skärs i mindre bitar och kryddas med salt och peppar.

Kycklingen vänds först i majsstärkelse och sedan i vispat ägg. Snabbt stekas i olja tills de får en gyllenbrun färg (de får inte vara genomstekta). Sedan läggs de i ett lager i en ugnsform.

Blanda socker, ketchup, vinäger, soja och vitlökspulver. Denna sås penslas på kycklingen.

Ugnsformen sätts in i ugnen och bakas i en timme vid 160 °C. Kycklingen rörs om var 15:e minut.

Om vi vill förbereda en annan portion sås, blandar vi ytterligare mängd ingredienser och kokar dem på spisen tills de når kokpunkten. Sedan sjuder vi på lägre värme i cirka 6-8 minuter, tills såsen tjocknar.

Ytterligare information om receptet Sötsur kyckling

Sötsyrlig kyckling är en populär rätt inom kinesisk matlagning som utmärker sig med sin unika kombination av smaker. Detta läckra recept inkluderar vanligtvis kyckling marinerad i en söt sås baserad på sojasås, vinäger och socker, kompletterad med grönsaker som paprika och ananas. Rätten serveras ofta med ris, som utmärkt absorberar dess smaker. Sötsyrlig kyckling är det perfekta valet för dem som gillar söta och samtidigt syrliga smaker på samma tallrik.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, steike, álbmái, søt ja surgat, kiinnágiella

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Sötsur kyckling.

Lägg till kommentar