Indisk kyckling på vindaloo sätt / wok

På kvällen skär vi kycklingbröst i små bitar och marinerar dem i tandoori-krydda med olja (du kan köpa färdig tandoori, men jag gör det själv, men...").
Ingredienser du behöver
500 g kycklingbröst
2 msk finhackad färsk ingefära
3 skivade tomater
3 lökar
7 vitlöksklyftor
1 msk hackad koriander
2 skurna potatisar
3 torkade chilipeppar
handfull cashewnötter
handfull russin
msk citronsaft
tandoori masala
Steg-för-steg instruktioner
Om kvällen skär vi kycklingbröst i bitar och marinerar dem i tandoori-krydda och olja. Vi kan använda färdig tandoori-krydda, men jag gör min egen, men vi kan också använda kryddor för grillad kyckling. I lite mjölk lägger vi ned krossade cashewnötter och russin.
Nästa dag värmer vi olja i en panna och fräser löken, vitlöken och ingefäran som vi har skurit i bitar. Vi tillsätter vatten till kryddblandningen, vilket ger en masalapasta, som vi också lägger i pannan och fräser allting tillsammans.
Tomaterna blötläggs kort i kokande vatten så att de lätt kan skalas. Därefter skär vi dem i bitar och tillsätter dem i woken. Vi fräser dem, och tillsätter sedan den marinerade kycklingen och krossade torkade chilifrukter. Vi blandar allt noggrant och stänker i lite vatten så att en sammanhängande blandning bildas.
Till sist tillsätter vi potatisarna och blandningen av cashewnötter och russin. Vi spär med varmt vatten för att få sås. Vi sjuder tills det mjuknar. Avslutningsvis tillsätter vi en halv tesked citronsaft och koriander. Rätten ska vara tydligt kryddig, var och en kan justera intensiteten efter eget tycke.
Ytterligare information om receptet Indisk kyckling på vindaloo sätt / wok
Indiskt kyckling vindaloo är en smakrik och aromatisk maträtt som har sitt ursprung i Goa, Indien. Den är känd för sin kryddiga och fräscha smak, som ges av speciella kryddor som gurkmeja, ingefära och vitlök. Kycklingen marineras i vinäger och kryddpastor, och tillagas sedan i en het wok där den snabbt steks med färska grönsaker. Denna maträtt är perfekt för älskare av kryddiga rätter och passar utmärkt med ris eller färskt bröd. Prova den autentiska smaken av Indien i ditt eget kök!