Kyckling bakad i grönsaker

Den färgglada kombinationen av grönsaker pryder det rostade kycklingen och redan vid första anblick väcker denna maträtt vår aptit. Grönsakerna steks innan de rostas,…
Ingredienser du behöver
2 kycklinglår
5 större potatisar
2 lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 mindre zucchini
vår lök
cherry tomater
100 ml vispgrädde
1/2 kopp kycklingbuljong
1 nypa torkad basilika
1 nypa torkad oregano
grillkrydda
salt
malen peppar
3 matskedar olja
1 bit smör
persilja till dekoration
Steg-för-steg instruktioner
Potatisar och alla typer av grönsaker, förutom tomater, skärs i större bitar. Kycklingen salta noggrant, krydda med grillkrydda och stek i en blandning av olja och smör på båda sidor.
Ta bort köttet från pannan. Tillsätt all grönsaker utom tomaterna till stekfettet. Om det behövs, tillsätt även en bit smör. Salta, krydda, tillsätt örter och fräs i cirka 5–6 minuter.
Placera grönsakerna i en ugnsform, lägg kycklingen ovanpå, häll i buljong och grädde. Täck formen och baka i 40–45 minuter tills köttet är mört.
I slutet av gräddningen avtäcker vi formen, lägger till körsbärstomaterna och bakar tills de är gyllene.
Servera varmt, dekorerat med persilja.
Ytterligare information om receptet Kyckling bakad i grönsaker
Kyckling bakad med grönsaker är en läcker rätt som förenar mört kyckkött med färska och färgglada grönsaker. Tillagningen är enkel: kycklingen kryddas ordentligt och bakas tillsammans med morötter, potatis, lök och örter i ugnen. På detta sätt blandas alla smaker, och resultatet är en saftig och aromatisk maträtt som är idealisk för en familjemiddag. Denna rätt är inte bara smakrik, utan också näringsrik, eftersom den innehåller en massa vitaminer och mineraler som grönsakerna erbjuder.