Avgolemono

Avgolemono
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Avgolemono är en traditionell grekisk soppa med en balanserad medelhavssmak. Basen består av kycklingkött och citronsaft.

Ingredienser du behöver

kycklingbuljong
vit ris
4 ägg
3 citroner
kycklingkött i tärningar
salt
peppar
persilja

Steg-för-steg instruktioner

Först kokar vi ris. Därefter vispar vi ägg och citronsaft i en skål. Vi tillsätter peppar och salt och kokar kycklingbuljong. I buljongen tillsätter vi köttet, äggblandningen och riset. Vi smaksätter med persilja och är klara. Receptet är enkelt, okomplicerat och soppan, även om det kanske inte verkar så, är mättande och väldigt god.

Ytterligare information om receptet Avgolemono

Avgolemono är en traditionell grekisk maträtt känd för sin krämiga konsistens och milda smak. Namnet kommer från orden "avgo" (ägg) och "lemoni" (citron). Denna rätt tillagas vanligtvis som soppa eller sås. Huvudingredienserna är kycklingbuljong, ägg och citronsaft, som tillsammans skapar en unik emulsion. Varianter kan innehålla ris eller pastan orzo, och det tillsätts ofta kycklingkött. Avgolemono är perfekt för kallare dagar, då den värmer och lugnar, samtidigt som den ger en fräsch citrus smak.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä, Soppor, Grekisk
Tag:

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Avgolemono.

Lägg till kommentar