Spansk ris
Tärna löken och tomaterna och fräs dem i smör. Tillsätt sedan den kokta riset och fräs allt i kort tid. Rör ner de vispade…
Ingredienser du behöver
lök
tomater
smör
ägg
ris
salt
peppar
Steg-för-steg instruktioner
Vi skär löken och tomaterna i små bitar och fräser dem i smör. Sedan tillsätter vi den kokta riset och bryner det en stund. Därefter häller vi i de vispade äggen i blandningen och rör om tills de är genomstekta. Avslutningsvis smaksätter vi rätten med salt, peppar eller andra kryddor efter smak.
Ytterligare information om receptet Spansk ris
Spansk ris, även känd som paella, är en populär rätt från Spanien som kombinerar ris, grönsaker, skaldjur och kött. Denna rätt har många variationer, men traditionellt tillagas den i en stor, grund panna, vilket gör att riset kokar jämnt och får en karakteristisk gyllenbrun kors på botten. Nyckelingredienserna är saffran, som ger riset en vacker färg, och olivolja, som är grunden i spansk matlagning. Spansk ris är inte bara gott, utan också en social rätt som avnjuts vid fester och familjesammankomster.
Tomáš Rohlena