Baconjul Kuba

Julförrätt.
Ingredienser du behöver
500 g korn producer
1 st stor lök
100 g fläskfett
6 kly vitlök
200 g torkade svampar
200 g bacon
efter smak salt
peppar
oregano
krossad kummin
Steg-för-steg instruktioner
Vi blötlägger de torkade svampen och låter dem mjukna i ungefär en timme.
Vi sköljer korn i vattnet, som vi kokar i saltat vatten, dit vi också tillsätter en sked ister så att kornen inte fastnar. Vi hackar lök fint, pressar vitlök och lägger dem att steka i en panna med smält ister. Sedan tillsätter vi svampen. Vi låter allt sjuda i 15 minuter.
Därefter blandar vi allt med kornen.
Vi förbereder en ugnsform, smörjer den med ister och täcker botten med bacon. Vi häller i vår blandning, jämnt fördelar den i hela formen och lägger ånyo bacon ovanpå.
Vi sätter in den i en förvärmd ugn på 200 °C och låter den grädda i ungefär 45 minuter.
Servera skuret.
Ytterligare information om receptet Baconjul Kuba
Bacon jul Kuba är en traditionell julrätt från det tjeckiska köket som har vunnit många hushålls hjärtan. Denna läckra blandning innehåller hirsgröt, tärnad bacon och svamp som ger den en unik smak. Att förbereda Kuba är kopplat till familjetraditioner och under julen serveras den ofta som en del av julaftonsmiddagen. I vissa regioner tillsätts även andra ingredienser, såsom lök eller kryddor, vilket bidrar till variationen av denna rätt. Bacon jul Kuba är därmed en symbol för hemtrevnad och glädje under högtiderna.