Spenatsoppa

Spenatsoppa
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi tinade spenaten, den behöver inte vara helt tinad, och lägger den i 3/4 liter vatten. Vi salter vattnet och låter det koka. Vi kokar så här i cirka 15 minuter.

Ingredienser du behöver

svamp
1 st ägg
750 ml vatten
salt
1 paket fryst spenat
1 st lök
3 klyftor vitlök

Steg-för-steg instruktioner

Medan vår soppa bas är kokande, förbereder vi en redning och steker löken. Med den tjocknar vi vår soppa. I den rör vi också i 3 krossade vitlöksklyftor och 1 ägg. Så här låter vi den bara koka kort och sedan kan vi servera.

Utmärkt med färskt bröd.

Ytterligare information om receptet Spenatsoppa

Spenatsoppa är en populär rätt som kännetecknas av sin fräscha smak och näringsvärden. Huvudingrediensen är färsk spenat, potatis, lök och buljong som kokas tillsammans och sedan mixas till en slät konsistens. Denna soppa är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilket gör den till en idealisk måltid för en hälsosam kost. Du kan servera den varm med en skvätt citron och gräddfil, vilket ytterligare framhäver smaken. Det är ett utmärkt sätt att inkludera grönsaker i kosten.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Soppor, För barn, Snabb middag, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, soppa, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Spenatsoppa.

Lägg till kommentar