Ståndslangosh

Enkla och billiga langos, precis som vi alla känner dem från bås.
Ingredienser du behöver
500 g vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 tesked socker
1 paket jäst (42 g)
1/2 tesked salt
Steg-för-steg instruktioner
Ljumt mjölk blandas med socker, vi smular ner jästen i det och låter det bli en smet. Mjölet saltas, vi tillsätter smeten och knådar degen.
Den färdiga degen får jäsa i 30 minuter i värmen. Sedan kavlar vi degen till en platta som är 2 cm hög och använder ett större glas för att stansa ut cirklar. De får jäsa i ytterligare 10 minuter.
I en panna värmer vi upp ett högre lager olja. De jästa cirklarna drar vi ut till sidorna och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna.
De färdiga langosarna läggs på absorbentpapper och vi kompletterar dem med ingredienser efter smak - ost, skinka, vitlök, ketchup, majonäs eller sylt.
Ytterligare information om receptet Ståndslangosh
Stå kvällens langoši är en populär tjeckisk delikatess som ofta säljs på marknader och festivaler. Dessa krispiga plattor av jäsdeg friteras vanligtvis i het olja, vilket ger dem en läcker gyllene färg. Toppade med vitlök, ost eller gräddfil har langoši alltid en fantastisk smak och deras arom lockar förbipasserande. De är perfekta för ett snabbt mellanmål och tillhör bland den mest populära gatufödan i Tjeckien. Vid försäljning från stånd kan du njuta av dem direkt på plats, vilket gör dem till en oförglömlig del av varje evenemang.