Stjärnfrukts paj
Ägg och socker vispas till en fin skum. Sedan tillsätter vi hela kompott med saft, mjöl blandat med bakpulver, hackade nötter, olja och kanelzocker. Allt blandas noggrant.
Ingredienser du behöver
1 krusbärskompott
4 ägg
380 g vetemjöl
150 g strösocker
en näve valnötter
1 kanel socker
1 bakpulver
½ kopp olja
Steg-för-steg instruktioner
Ägg och socker vispas till en kräm.
I en skål tillsätter vi hela kompotten inklusive saften, mjölet med bakpulvret, hackade nötter, oljan och socker med kanel. Blanda allt väl och häll smeten i den smorda plåten.
Grädda vid 180°C. Den gräddade kakan kan vi pudra med florsocker.
Ytterligare information om receptet Stjärnfrukts paj
Stickleberkaka är en läcker dessert som förgyller varje fruktmarmeladälskare. Basen består av fint smuldeg som kompletterar den uppfriskande smaken av stickleber. Denna kaka bakas traditionellt under sommarmånaderna när stickleber är mogna och fulla av smak. De saftiga bären kombineras ofta med socker och kryddor, vilket skapar en perfekt harmoni av smaker. Stickleberkaka passar utmärkt till kaffe eller te och är en populär rätt vid familjeträffar.
Tomáš Rohlena