Hallonmuffins med citrontopping

I en skål blandar vi mjölet, bakpulvret och båda sockren. Vi vispar ihop äggen, filmjölken och smöret och tillsätter det till de torra ingredienserna. Vi knådar degen, som…
Ingredienser du behöver
DEGEL
300 g vetemjöl
1/2 påse bakpulver
100 g strösocker
1 påse vaniljsocker
2 ägg
240 ml kärnmjölk
100 g smör
GLASYR
1 äggvita
180 g florsocker
1-2 teskedar citronsaft
+ hallon (eller annan frukt efter smak)
+ dekorationer (sockers)
Steg-för-steg instruktioner
I en skål blandar vi mjöl, bakpulver och båda typerna av socker.
Vi blandar ägg, filmjölk och smör och tillsätter det till de torra ingredienserna.
Vi förbereder en deg som vi delar upp i formar och lägger i hallon eller annan frukt i varje.
Vi placerar dem i ugnen och gräddar dem vid 180 grader i 25 till 30 minuter.
När vi tar ut dem ur ugnen låter vi muffinsen svalna och dekorerar dem sedan med glasyr som vi har förberett genom att kombinera alla ingredienser och röra om antingen för hand eller med en visp.
Ytterligare information om receptet Hallonmuffins med citrontopping