Traditionella tjeckiska bullar

I en skål med mjöl gör vi en grop där vi förbereder en jäsning av socker, smulad jäst och varmt mjölk. När vår jäsning har arbetat sig, tillsätter vi äggulorna med smält smör, socker, salt och citronskal. Av detta arbetar vi en deg så att den inte fastnar i skålen och låter den jäsa någonstans varmt.
Ingredienser du behöver
till pensling olja
fyllning mjölk
socker
1 st kesella
deg 2 st äggula
1 paket vaniljsocker
120 g smör
500 g vetemjöl
1/4 l mjölk
1 nypa salt
citronzest
80 g socker
30 g jäst
Steg-för-steg instruktioner
Under tiden som degen jäser förbereder vi fyllningen efter smak, i det här fallet keso med socker och lite mjölk som vi blandar ihop.
Vi formar bullarna av avbrutna bitar av degen, som vi fyller med fyllningen och klämmer ihop i ena änden. Så lägger vi dem tätt intill varandra i en lätt smord ugnsform, så att bullarna inte blir för feta. När ugnsformen är full, penslar vi bullarna med smält smör och sätter in dem i den förvärmda ugnen på 180°C och bakar i 25-30 minuter, tills de är gyllenbruna.
När bullarna är klara, siktar vi florsocker över dem.
Ytterligare information om receptet Traditionella tjeckiska bullar
Traditionella tjeckiska buchtar är en populär efterrätt som har vunnit många människors hjärtan. Dessa mjuka och fluffiga söta bakverk fylls ofta med olika fyllningar, såsom vallmo, sylt, kvarg eller äpplen. Buchtar bakas i ugnen och efter att de har svalnat, pudras de ofta med florsocker. De är en perfekt dessert till eftermiddagskaffet eller som ett sött mellanmål. Förberedelsen av buchtar är kopplad till tradition och familjerecept som har överförts från generation till generation.