Risotto med kyckling

Risotto med kyckling
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 2

Recept på risotto med kyckling representerar en svensk variant av den italienska oförbätterlige bedragaren. Recept på risotto med kyckling är särskilt populärt bland de minsta och skolbarnen. Och det är inte konstigt. Risotto med kyckling har en enkel smak och en enkel tillagning. Därför är det också populärt på den andra sidan av familjelivet – hos föräldrarna. Recept på risotto med kyckling har också den fördelen att kycklingkött eller den använda grönsaken kan bytas ut efter eget tycke. Följ bara vad du har hemma, så kan du ändå trolla fram en superlunch eller middag utan att din anseende tar skada. Recept på risotto med kyckling är också en mycket billig maträtt, vilket vissa av oss också kan uppskatta.

Ingredienser du behöver

90 g ärtor
1 st lök
1 st morot
1 dl vitt vin
250 g kycklingbröst
1 l grönsaksbuljong
200 g rundkornigt ris
till garnering basilika

Steg-för-steg instruktioner

Först förbereder vi grönsaksbuljong. Hemlagad är definitivt bättre än köpt, och därför använder vi morot, lök, selleri, stjälkselleri, persilja, salt och peppar. Om det inte finns något annat, kan vi göra det från buljongtärningar.

I en stekpanna fräser vi kycklingbitar som vi först saltar och kryddar med grillkrydda. Sedan fräser vi en medelstor lök som vi har hackat fint och morotsbitar. Ris, helst rundkornigt, fräser vi i olja med en bit smör, oregano och basilika i cirka 5 minuter. Sedan häller vi i vin och låter det koka bort lite. Därefter tillsätter vi lite buljong och låter det koka bort igen.

Vi upprepar processen med buljongen tills riset är mjukt. Det är nödvändigt att hela tiden röra om risotton så att det inte fastnar i botten.

5 minuter innan kokningen är klar blandar vi riset med den stekta kycklingen, löken, moroten och ärtorna.

Den italienska risotton med kyckling på tallriken strösslas med parmesan och vi kan dekorera med basilikablad efter smak.

Ytterligare information om receptet Risotto med kyckling

Risotto med kyckling är en populär rätt i många hushåll. Det förenar den milda smaken av kyckling med den krämiga konsistensen av risotto. Grunden är kvalitetsriset Arborio, som kokas på låg värme och gradvis absorberar buljongen. Resultatet är en läcker rätt som kan berikas med olika sorters grönsaker, som ärtor eller morötter, och kryddas med färska örter. Risotto med kyckling är inte bara gott utan också näringsrikt, vilket gör det till ett idealiskt val för lunch eller middag för hela familjen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Kött av fjäderfä, Huvudrätt, Italienska, För barn, Risotto
Tag: tjeckiska köket, barnmat, Huvudrätt, risotto, ris

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Risotto med kyckling.

Lägg till kommentar