Utmärkt karlovy-vary dumpling

Vill du inte förbereda en utmärkt karlovy vary dumpling? Oroa dig inte och gå på det med glädje.
Ingredienser du behöver
2 st ägg
50 g vetemjöl - grovt
salt
250 g bröd (bullebulle, fralla)
250 ml halvfet mjölk
30 g smör
Steg-för-steg instruktioner
Först förbereder vi en skärbräda och skär brödet i små bitar. (bullar, frallor) Vispa äggvitorna till ett fast skum och lägg åt sidan.
Vi tar en skål och häller i det smälta smöret och mjölken. Efter en stund vispar vi ner äggulorna. Vi häller blandningen över brödet, saltar, tillsätter mjöl och blandar noggrant.
Vi blandar i det vispade äggskummet. Vi rör försiktigt och formar två korvar.
Vi sätter en större kastrull med saltat vatten att koka.
Vi slår in korven i en fuktad, tygservett. Vi tar en tråd och knyter den hårt nära knölen och en annan tråd precis bredvid. Med cirka 1 cm mellanrum. Gör samma sak på andra sidan av korven.
Efter 5 minuters kokning klipper vi av trådarna närmare knölen. Vi fortsätter att koka i ytterligare 20 minuter. Vi vänder knölen åtminstone en gång.
Vi packar upp från servetten, skär och serverar med svamp, dill eller lövbiffsås och gott kött. Bon appétit!
Ytterligare information om receptet Utmärkt karlovy-vary dumpling
Utmärkt Karlovy Vary dumpling är en traditionell maträtt inom den tjeckiska köket som utmärker sig med sin milda smak och luftiga textur. Den tillagas av bröd som skärs i små bitar och blandas med ägg, mjölk och olika örter. Denna blandning ångas sedan, vilket ger den en karakteristisk lätthet. Karlovy Vary dumpling serveras ofta som tillbehör till såser, rostade kött eller svíčková. Tack vare sin mångsidighet och unika smak är den mycket populär bland älskare av tjeckisk gastronomi.