Kåldolmar

Kålrabbikarbonader fungerar mycket pålitligt som recept, och därför har de blivit en ofrånkomlig klassiker i tjeckiska kök. Men det finns inte bara ett recept på kålrabbikarbonader. Receptet på kålrotcarbonader är gjort av den intressanta rotsaken kålrabbi, som verkligen är det. Den kan ätas både rå och tillagad. Kålrabbikarbonader innehåller få kalorier, är rika på mineraler och, som med alla grönsaker, innehåller den massor av fiber. Det fantastiska är att du snabbt kan förvandla kålrabbi till underbara kålrabbikarbonader eller plättar, om du så vill. Receptet på kålrotcarbonader kan även ta emot andra ingredienser – till exempel en handfull hackade örter, vitlök, lök och liknande.
Inte bara recept på kålrabbikarbonader, utan även recept på kålrotcarbonader kompletteras utmärkt av yoghurt-dipp. Hur gör man receptet på yoghurt-dipp? Blanda tjock vit yoghurt, kanske grekisk, med lite olivolja, citronsaft, salta, peppra och tillsätt fint hackade färska gröna örter. Glöm inte vitlöken, så att receptet på yoghurt-dipp får riktigt skarpa klor. Varma kålrabbikarbonader smakar gudomligt doppade i denna hemmagjorda yoghurt-dipp, och om du inte överdriver med kryddor och vitlök, så fungerar kålrabbikarbonader också som snacks för barn.
Ingredienser du behöver
2 grovt riven kohlrabbi (ca 320 g)
2 ägg
5 msk krispig majsbrödsmulor (ca 20 g)
salt
en nypa muskotblomma och andra kryddor efter smak
klarnat smör eller kokosolja för stekning (de har hög rökpunkt)
Steg-för-steg instruktioner
Skala kålrabben först och riv den grovt. Salta den rivna kålrabben och pressa den för att få ut vattnet.
Vispa äggen till ett fast skum och blanda dem med kålrabben. Använd majsbrödsmulor för att göra blandningen tjock, salta, krydda och blanda ordentligt så att det blir en "deg" för biffarna.
Stek dem i en het panna tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Ytterligare information om receptet Kåldolmar
Kålrotbiffar är ett utmärkt val för dem som föredrar grönsaksrätter. Huvudingredienten är kålrot, som vi river och blandar med andra ingredienser som ägg, brödsmulor och kryddor. På så sätt får vi en välsmakande och näringsrik blandning som vi formar till biffar. Dessa kan sedan stekas i panna, bakas i ugn eller grillas. Resultatet är krispigt på utsidan och mjukt på insidan, perfekt som tillbehör eller huvudrätt. Kålrotbiffar är inte bara hälsosamma, utan också enkla att förbereda.