Utopiärer

Utopiärer
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

På menyn på varje tjeckisk krog kommer du garanterat att stöta på utopence. Det är ingen slump, för det är ett utmärkt botemedel mot baksmälla som jag känner till…

Ingredienser du behöver

Inlägg
2 lagerblad
1 tesked senapsfrön
400 ml ättika
8 tabletter sötningsmedel
20 g salt
1/2 tesked peppar
600 ml vatten
1/2 tesked kryddpeppar
Dessutom
1,5 kg korv (eller skalad kabanos)
750 g lök
1 lagerblad

Steg-för-steg instruktioner

Genom att kombinera alla ingredienser skapar vi en marinad som vi snabbt kokar upp och sedan låter svalna.

I en burk av lämplig storlek lägger vi växelvis lager av korv och skalad skivad lök.

I slutet häller vi över den beredda lagen och lägger på ett lager med ett lagerblad ovanpå.

Vi täcker burken och förvarar den i kylskåpet i 5 till 7 dagar.

Ytterligare information om receptet Utopiärer

Utopenci är en traditionell tjeckisk snacks som vanligtvis serveras som tilltugg till öl. De består av inlagda korvar som marineras i vinäger, lök och kryddor som senapsfrön och peppar. Denna kombination av smaker skapar en kryddig och uppfriskande delikatess. Utopenci serveras ofta med en bit bröd och är populära vid olika evenemang och festivaler. Deras ursprung går tillbaka till tjeckiska pubar, där de blev en synonym för en trevlig kväll med vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Snabb middag
Tag: mellanmål, álki, čeahkka, álki, álggaheddjiide, glutenkeahtes, dálvereseptat, álbmái, feasttat ja ávvudeamit, lasta, galbma borramušat, gahččan, suvrris

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Utopiärer.

Lägg till kommentar