Panerade lökringar

Klassisk pubsnack.
Ingredienser du behöver
2 st stor vit lök
enligt smak salt
efter behov grovt mjöl
olja
ketchup
tartarsås
gräddfil
selleri
morot
smet 4 matskedar grovt mjöl
2 st ägg
1 tesked bakpulver
1 matsked vatten
2 matskedar potatisstärkelse
Steg-för-steg instruktioner
Skala löken och skär den i ringar. Dela dessa i ringar. Salta dem efter smak och pudra med mjöl.
Under tiden vispar vi äggen med mjöl, bakpulver, majsstärkelse och salt. I denna smet doppar vi ringarna och lägger dem i en större mängd het olja, där vi friterar dem tills de är gyllenbruna. När vi tar ut dem lägger vi dem på en ren kökshandduk eller servett för att rinna av.
Vi serverar ringarna med rengjord och skivad selleri och morötter. Som dip kan vi använda ketchup, tartarsås eller gräddfil blandad med salt och peppar.
Ytterligare information om receptet Panerade lökringar
Jordgubbsringarna är en populär delikatess som glädjer inte bara löksälskare. Denna rätt består av lökringar som är täckta med en smet och sedan friterade till gyllenbrun färg. Perfekta som förrätt eller som snacks till huvudrätten, jordgubbsringarna serveras ofta med olika såser, som ketchup eller tsatziki. Tack vare den krispiga ytan och den mjuka insidan är de mycket välsmakande och kan vara ett utmärkt val för fester eller familjesammankomster.