Nötsystem

Nötsystem
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Först maler vi kexen och blandar dem med alla ingredienser till degen. Vi knådar och låter stå till nästa dag.

Ingredienser du behöver

deg 3 matskedar mjölk
1 matsked rom
160 g ladyfingers
50 g nötter
1 matsked kakao
60 g smör
160 g florsocker
kräm 4 matskedar rom eller ägglikör
1 st äggula
150 g smör
150 g florsocker
efter behov florsocker
1 förpackning ladyfingers (fat)
chokladglasyr

Steg-för-steg instruktioner

Till krämen vispar vi socker och smör, äggula och rom, till en slät kräm.

Av degen formar vi små bollar som vi fyller formar för getingbon som är beströdda med florsocker. Sedan fyller vi dem med den färdiga krämen och täcker med en savarin.

Spetsarna på bon kan vi doppa i choklad.

Av en deg blir det cirka 40 bon.

Ytterligare information om receptet Nötsystem

Nötkupor är en traditionell tjeckisk efterrätt som gladar alla nötkärnälskare och sötsugna. Denna läckra bakverk består av en spröd deg fylld med söt kräm och hackade nötter. Den serveras ofta med ett chokladöverdrag som säkerställer en perfekt smakharmoni. Nötkupor är populära vid bröllop, födelsedagsfester och olika familjesammankomster. Deras beredning kräver tålamod, men den resulterande efterrätten är värd mödan och lämnar ett behagligt intryck på varje sötmun.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Konfektyr, Bakverk, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Nötsystem.

Lägg till kommentar