Alevropita

Alevropita eller Epiran Feta Tart är en äggomelett i stil med en salt paj. Den är mycket enkel att förbereda och basen består självklart av ägg och ost som lagts in i smör.
Ingredienser du behöver
2 msk smält smör
2 koppar mjölk
1 ricotta
1 fetaost
oregano
timjan
chili
filodeg (liknande smördeg)
Steg-för-steg instruktioner
Vi värmer ugnen och lägger ett ark filodeg på plåten. Vi vispar ägg, mjölk, ricotta och fetaost till en tjock blandning. Vi tillsätter resten av ingredienserna och lägger det på degen. Vi täcker med ett nytt ark deg, penslar med ägg och sätter in i ugnen för att gratinera.
Ytterligare information om receptet Alevropita
Alevropita är en traditionell grekisk rätt som kommer från Epirus, en bergig region i nordvästra Grekland. Denna enkla men smakrika pita görs av mjöl, olivolja och vatten, och berikas ofta med lokal fetasost eller andra ingredienser efter smak. Alevropita grillas i ugnen tills den får en tunn och krispig skorpa. Tack vare sin enkelhet och lätta tillagning är den en populär rätt både för vardagligt bruk och vid festliga tillfällen. Den serveras som förrätt eller lätt huvudrätt.