Fläskfläskplättar

Fläskfläskplättar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi förbereder en deg av en matsked vetemjöl, jäst, socker och en tredjedel av ljummet mjölk. Vi blandar och låter den jäsa någonstans varmt.

Ingredienser du behöver

till pynt kummin
grovt salt
till pensling äggula
deg 1/2 bit jäst
1/2 tesked strösocker
1 st ägg
150 g fläskfett
150 ml mjölk
salt
250 g vetemjöl

Steg-för-steg instruktioner

Vi siktar mjölet, saltar, tillsätter ägg, smulat fläsk och resten av mjölken. Vi blandar ihop det med den aktiva surdegen och knådar degen. Så här låter vi den jäsa.

På bakbordet formar vi sedan plattor. Dessa lägger vi på en smord plåt och penslar med vispat äggula. Vi strör över salt och kummin och låter dem jäsa i ytterligare 15 minuter.

Vi sätter in dem i ugnen på 180°C och bakar i ungefär 15 minuter, tills de får en rosa färg.

Vi kan servera dem både varma och kalla.

Ytterligare information om receptet Fläskfläskplättar

Schnapsplattor är en läcker maträtt från det tjeckiska köket som glädjer älskare av traditionella smaker. Dessa plattor tillverkas av jäst deg berikad med fläskfett, vilket ger dem en speciell smak och krispighet. De serveras vanligtvis varma, ströslagna med salt, och passar utmärkt som tillbehör till soppor eller bara som snacks. I många familjer är schnapsplattor en populär delikatess under högtider och familjehögtider, vilket fortsätter traditionen inom tjeckisk gastronomi.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Bakverk, Förrätt
Tag: tjeckiska köket, aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskfläskplättar.

Lägg till kommentar