Äppelpaj med ojäst deg

Äppelpaj med ojäst deg
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 15

Alla ingredienser blandas och vi skapar en deg. Vi delar den i två delar. En del av degen kavlar vi ut, jag använde en kavel för nudlar. Vi lägger i fyllningen och…

Ingredienser du behöver

40 dkg vetemjöl
10 dkg florsocker
10 dkg fett (Hera)
2 hela ägg
citronzest (saft)
3/4 bakpulver
6 matskedar mjölk

Fyllning
8 st rivna äpplen (smakade med vaniljsocker och kanel)
(om du gör en halv sats, räcker det med 4 äpplen)

Steg-för-steg instruktioner

Vi blandar alla ingredienser och gör en deg.

Vi delar degen i två delar. En del kavlar vi ut, jag la den på bordet och började kavla ut den till en platta.

Vi lägger i fyllningen och stänger så att äppeljuicen inte läcker ut under gräddningen. Vi gör på samma sätt med en annan bit deg.

Sedan penslar vi med ägg och sätter in i ugnen. Vi gräddar vid 150 °C i cirka 30 minuter, men det är bra att följa med hur ugnen gräddar och ibland kontrollera med en tandpetare. Den förblir mjuk även efter två dagar.

Ytterligare information om receptet Äppelpaj med ojäst deg

Äppelpaj med ofärdig deg är en populär efterrätt som glädjer många älskare av sötsaker. Denna läckra paj tillagas av ett tunt deg, som är snabbare att förbereda än jästvarianter. Fylld med saftiga äpplen, kanel och socker, erbjuder den en mjuk och krämig smak. Efter gräddning bildas en gyllene skorpa på ytan, vilket ger denna efterrätt en läcker look. Äppelpaj med ofärdig deg är idealisk som en snabb efterrätt för familjesammankomster eller som en söt snack till eftermiddagste.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: mellanmål, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, slovákia, čoarbbealli, dessertat, čakča, eappelat, iđitbiebmu, strudeallat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Äppelpaj med ojäst deg.

Lägg till kommentar