Jordgubb panna cotta

Jordgubb panna cotta
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 2

En fantastisk efterrätt som inspirerats av den klassiska italienska panna cottan, görs av jordgubbar, yoghurt, växtbaserad mjölk och agar. Allt kokas snabbt upp och sedan…

Ingredienser du behöver

500 g jordgubbar
140 g vit grekisk yoghurt
4 msk växtbaserad mjölk
rörsocker (kan uteslutas)
2 tsk växtbaserad gelatin agar

Steg-för-steg instruktioner

Vi tvättar jordgubbarna noggrant och lägger dem i mixern. Sedan blandar vi i grekisk yoghurt och mjölk och mixar allt noggrant till en slät konsistens.

Därefter häller vi blandningen i en kastrull och värmer upp den. Om vi föredrar en sötare panna cotta, tillsätter vi råsocker under kokningen så att det hinner lösa sig.

När jordgubbskrämmen börjar koka tar vi bort den från värmen, tillsätter 2 teskedar gelatin och kokar den inte längre.

Med hjälp av en visp blandar vi noggrant, sedan fördelar vi blandningen i små skålar och låter den svalna i kylskåpet till nästa dag.

Ytterligare information om receptet Jordgubb panna cotta

Jordgubbspanna cotta är en delikat italiensk dessert som förenar den mjuka gräddiga smaken med fräscha jordgubbar. Den är gjord av enkla ingredienser som grädde, socker och gelatin, vilka skapar en silkeslen och krämig struktur. Efter att ha kylts serveras panna cotta med färska jordgubbar eller fruktkompott, vilket ökar dess attraktionskraft. Denna dessert är ett idealiskt val för sommarträffar och en uppfriskning efter en tung måltid. Testa jordgubbspanna cotta som en söt avslutning som kommer att glädja dina gästers smaklökar!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: málesteapmi, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, álki, dessertat, geassereseptat, šaddanbeaivi, jordbær, itália, dessertat, dessertat, koppa

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Jordgubb panna cotta.

Lägg till kommentar