Aprikosglass

Aprikosglass – en riktig uppfriskning. Så här skulle en dum reklam om en kemiskt bearbetad produkt som utger sig för att vara en delikatess kunna börja. Aprikosglass är nämligen utan tvekan bäst när den görs hemma. Dessutom i den tid på året när aprikoserna flödar. Recept på hemgjord aprikosglass måste du helt enkelt ha till hands. Här erbjuder vi ett av de alternativ som vi tyckte var enkelt, men samtidigt smakfullt och rikt. Aprikosglass ger glädje, mjukhet, uppfriskning och entusiasm hos barn, prova den du också.
Ingredienser du behöver
250 ml grädde för vispning
50 ml gräddfil
30 g rörsocker
5 aprikoser
Steg-för-steg instruktioner
Börja med att mixa aprikoserna med socker till en slät konsistens.
Vispa grädden styv. Vänd försiktigt ner de mixade aprikoserna med socker och crème fraîche i den.
Häll blandningen i valfria formar och ställ in i frysen i 6 timmar. Rör om glassen varje timme.
Ytterligare information om receptet Aprikosglass
Aprikosglass är en uppfriskande sommarspecialitet som förenar sötman och den milda syrligheten hos färska aprikoser. Dess krämiga konsistens och fräscha smak är idealiska för varma dagar. Grunden är aprikospuré, som blandas med socker, grädde och ibland lite citronsaft för att förbättra smaken. Aprikosglassen kan avnjutas ensam eller som en del av en fruktig parfait. Den innehåller vitaminer och fiber, så den tillgodoser inte bara smaklökarna utan även hälsan. Det är ett populärt val bland älskare av fruktglassar.