Potatisdumpling

Potatisdumpling
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Kokta potatisar skalar vi och river de nedkylda på ett fint rivjärn.

Ingredienser du behöver

12 matskedar grovt mjöl
4 matskedar barnsemolina
1/2 kg kokt potatis
1 st ägg

Steg-för-steg instruktioner

Vi blandar alla ingredienser i en stor skål och knådar en deg.

Vi delar den i två lika stora delar och formar en rulle av varje.

I en större kastrull kokar vi upp vatten och låter koka i cirka 20 minuter.

Därefter tar vi bort från kastrullen och skär upp helst med tråd.

Vi serverar som tillbehör till kött med kål eller spenat, men de är också utmärkta som en egen rätt överhällna med stekt lök i smör.

Ytterligare information om receptet Potatisdumpling

Potatisdumpling är en traditionell tjeckisk maträtt som tillverkas av kokta potatisar, mjöl och ägg. Dessa dumplings har en mjuk, luftig konsistens och serveras ofta som tillbehör till kötträtter, som fläsk med dumpling och surkål eller oxfilé. Potatisdumplings kan också tillagas med olika fyllningar, till exempel med bacon eller rökt kött. Denna maträtt är populär inte bara i tjeckisk matlagning, utan också i andra centraleuropeiska länder.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (24 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Sidrätter
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Potatisdumpling.

Lägg till kommentar