Böngryta med korv och champinjoner

Kryddig bönstuvning kräver visserligen mer ansträngning och olika ingredienser, men den färdiga rätten kommer att överraska dig med sin rika smak. Den är mycket mättande…
Ingredienser du behöver
300 g rökig fläsklägg (bacon)
3 större lökar
3 kryddiga korvar
3 vita paprikor
3 pressade vitlöksklyftor
7 medelstora champinjoner
1 grönsaksbuljongtärning (den som inte använder, kan hoppa över)
1 kvist libbsticka
2 burkar röda bönor i saltlake
2 nivellerade matskedar vetemjöl
1 nivellerad matsked söt paprika
1 matsked torkad oregano
en nypa chili eller het paprika
salt
hackad libbsticka till smaksättning
Steg-för-steg instruktioner
Grönsakerna tvättas och skivas - löken i tunna halvmånar, champinjoner i tjockare skivor och paprikorna delas och skärs i breda strimlor.
Baconet skärs i små tärningar, korvarna delas längs med och skärs sedan i breda halvmånar. Bönorna avrunas och saften sparas till senare.
I en djup gryta lägger vi baconet och låter det smälta lätt, sedan tillsätter vi korvarna och fräser allt i tre minuter.
Vi tillsätter löken och fräser i ytterligare tre minuter. Därefter lägger vi i champinjonerna, de skivade paprikorna, en kvist mejram och buljong, rör om allt och låter sjuda i sin egen saft i tio minuter.
Under tiden blandar vi vetemjöl med paprikapulver och chili i 200 ml bönlag och 100 ml vatten.
I den sjudna blandningen rör vi ner bönorna, tillsätter den förberedda såsen, vitlöken pressad i en press och rör om allt noga, sedan kokar vi på låg värme i 10 minuter under omrörning då och då.
I slutet av tillagningen tillsätter vi mejram krossad i handen och hackad mejram.
Efter smak tillsätter vi salt. Servera med färskt bröd.
Ytterligare information om receptet Böngryta med korv och champinjoner
Böngulasch med korv och champinjoner är en mättande och läcker rätt som värmer på kallare dagar. Huvudingredienserna är vita bönor, kvalitetskorv och färska champinjoner som tillsammans skapar en harmonisk smak. Gulaschen tillagas på svag värme, vilket ger den en rik och uttalad smak. Denna rätt är populär inte bara i hemmen, utan även i tjeckiska restauranger, där den ofta serveras med färskt bröd eller brödnudlar. Böngulasch är ett utmärkt val för dem som älskar rejäl och smakfull mat.