Bräserat nötkött

Bräserat nötkött
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Köttet sköljer vi och skär det i mindre bitar, löken hackar vi fint. I ister fräser vi löken, sedan tillsätter vi köttet. Vi saltar och tillsätter kryddorna…

Ingredienser du behöver

nötkött (brisket, trim)
fläskfett
lök
salt
malen paprika
en nypa krossad kummin

Steg-för-steg instruktioner

Köttet tvättas och skärs i mindre bitar, löken hackas fint. I fläskfett i en gryta steker vi löken och lägger sedan till köttet. Vi salta, tillsätter kryddor, häller på vatten och låter det sjuda tills det nästan är mört.

Den förberedda blandningen hälls i glasburkar ungefär två tredjedelar till tre fjärdedelar fulla, vi stänger med lock med röd gummitäting (som fortfarande går att köpa) och steriliserar vid 100°C under 60 minuter. Dagen efter upprepar vi steriliseringsprocessen. Efter att burkarna har svalnat, förvarar vi dem på en kall plats.

Ytterligare information om receptet Bräserat nötkött

Bräserat nötkött är en populär rätt som kännetecknas av sin saftighet och läckra smak. Tillagningen involverar långsam matlagning av köttet med aromatiska grönsaker som morötter, lök och selleri, vilket skapar en oemotståndlig sås. Denna rätt är perfekt för höst- och vinterkvällar när den värmer och ger en hemtrevlig atmosfär. Det serveras ofta med potatis- eller knödelstillbehör, vilket gör att det blir en komplett och mättande måltid. Bräserat nötkött är också ett utmärkt val för familjefiranden och festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Matlagning
Tag: nötkött, Konserver, steike, dábálaš beaivi, čeahkka, njuoskkadeapmi, gaska-váttis, seailluha, ráhkaduvvon biergobuktagat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Bräserat nötkött.

Lägg till kommentar