Churros med choklad (Churros)

Exotisk delikatess som kommer från Pyreneiska halvön, alltså även från områden där man talar spanska. Det är långa godisar av spritzade…
Ingredienser du behöver
Deg
310 ml helmjölk
60 g smör
15 g råsocker
en nypa salt
140 g vetemjöl
3 ägg
För stekning
1 l växtolja för stekning
Choklad
150 ml vispgrädde
100 g kvalitetschoklad
För panering
kanel socker
Steg-för-steg instruktioner
I en kastrull häller vi mjölken, tillsätter smöret, sockret och en nypa salt. Under ständig omrörning värmer vi denna blandning på medelhög värme, tills den börjar koka, och sedan rör vi i mjölet.
Vi stänger av plattan och rör ett tag, tills degen formar en boll.
Vi lägger degen i en skål där vi låter den svalna i 5 minuter.
Med en handvisp blandar vi sedan i 3 ägg i degen, ett i taget.
Vi fyller en spritspåse med en bred tyll med den färdiga degen.
I en kastrull värmer vi oljan, i vilken vi lägger degen och friterar tills de får en gyllenbrun färg.
Efter friteringen låter vi dem rinna av på en pappershandduk och om vi vill kan vi även rulla dem i kanel-socker medan de fortfarande är varma.
I en kastrull häller vi grädden och värmer den tills den kokar. Den heta grädden häller vi sedan över den krossade chokladen, låter den vila i en minut och rör sedan om ordentligt tills vi får en slät blandning.
Ytterligare information om receptet Churros med choklad (Churros)
Churros med choklad, kända som churros, är en populär delikatess i den spanska och latinamerikanska köket. Det är långa, mjuka pinnar av chouxdeg som friteras gyllenbruna och strös med socker. De serveras ofta med en tjock, söt choklad för doppning, som perfekt kompletterar den krispiga texturen av churros. Denna efterrätt är populär till frukost eller som en söt snack, både på stadens gator och i familjekretsen. Churros med choklad är en idealisk njutning för alla sötsakälskare.