Snabb kaka med Kinder choklad

Ägg vispas kort med socker tills det bildas ett skum. Därefter tillsätter vi rom och grädde och blandar allt väl. Slutligen vänder vi försiktigt ner mjölet blandat med bakpulver i denna smet.
Ingredienser du behöver
3 ägg
2/3 kopp strösocker
2 matskedar rom
250 ml vispgrädde
2 koppar vetemjöl (jag använde Babiččina volba tårtvetemjöl)
1 bakpulver
100 g Kinder choklad (8 stänger)
1 påse vit chokladöverdrag
Steg-för-steg instruktioner
Vi vispar ägg med socker till skum, tillsätter sedan rom och grädde. Slutligen vänder vi ner mjölet blandat med bakpulver i smeten. Vi sparar två chokladstänger, hackar de övriga sex i tärningar och tillsätter dem i degen.
Vi smörjer en sockerkaksform med smör och strör över grovt mjöl. Vi bakar den i cirka 45-50 minuter vid 180°C. Den färdiga sockerkakan tar vi försiktigt ur formen och låter den svalna på ett galler.
Vi smälter den vita chokladtoppingen i ett vattenbad och häller den över den avsvalnade sockerkakan så att den rinner ner på sidorna. De två sparade chokladstängerna skär vi i tunna skivor och dekorerar toppen av sockerkakan med dem. Innan vi serverar låter vi toppingen stelna ordentligt.
Ytterligare information om receptet Snabb kaka med Kinder choklad
Snabb Kinderchokladkaka är en läcker dessert som glädjer både barn och vuxna. Dess beredning är enkel och snabb, och tack vare Kinderchokladen har den en fantastisk krämig smak. Med användning av grundläggande ingredienser som ägg, socker och mjöl, blir den en spröd och saftig rätt. Dessutom kan den kompletteras med nötter eller torkad frukt för extra smak. Denna kaka passar utmärkt till familjefester eller som ett sött tilltugg till eftermiddagskaffet.