Citronsmulor

Citronsmulor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

Citronicing har använts på desserter sedan våra farmödrars tid. Tack vare sin friska sötsyrliga smak och underbara glans kan den förbättra varje dessert till perfektion.

Ingredienser du behöver

300 g florsocker
3 matskedar mjölk
2 matskedar citronsaft

Steg-för-steg instruktioner

Florsocker siktas ner i en skål. Mjölk värms upp, men får inte börja koka.

I sockret häller vi varm mjölk och citronsaft.

Vi rör om gradvis tills vi får en jämn och glansig blandning.

Ytterligare information om receptet Citronsmulor

Citronglasyr är ett uppfriskande och aromatiskt tillägg som ofta används på desserter, som tårtor, muffins eller kakor. Den är lätt att förbereda; det räcker med att blanda florsocker med färsk citronsaft tills du når önskad konsistens. Denna glasyr ger rätterna en frisk och syrlig touch som perfekt balanserar sötheten i degen. Citronglasyr är det perfekta valet för citrusälskare och ger bordet en ljusgul färg som förför både smaklökarna och ögonen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (50 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: pålägg, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, dessertat, njálggis, kremat, deavdimat, 10 minuhta siste

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Citronsmulor.

Lägg till kommentar