Mjuk sockerkaka

Hela ägg vispas med socker över ångan tills de tjocknar. I den avsvalnade blandningen tillsätter vi mjöl med bakpulver och ljummet, smält smör och…
Ingredienser du behöver
4 ägg
160 g strösocker
160 g vetemjöl
1 bakpulver
50 g smör
citronzest
Steg-för-steg instruktioner
Hela ägg vispas med socker över ånga tills de tjocknar. Efter att skummet har svalnat tillsätter vi mjölet blandat med bakpulver, ljummet smält smör och rivet citronskal.
Smeten hälls i en förberedd kakform som vi har smort och mjölat. Vi gräddar i en förvärmd ugn, låter sedan kakan svalna, vänder den upp och ner och tillsist strör vi socker över den.
Ytterligare information om receptet Mjuk sockerkaka
Den mjuka sockerkakan är en populär dessert som gläder inte bara smaklökarna utan också ögat. Den kännetecknas av sin saftiga och luftiga struktur som smälter i munnen. Sockerkakan är gjord av enkla ingredienser, såsom mjöl, socker, ägg, mjölk och smör, vilket ger den en unik smak. Ofta tillsätts olika smaker i degen, som kakao, vanilj eller frukt, vilket gör den ännu mer attraktiv. Den passar utmärkt som tillbehör till kaffe eller te och är populär både vid familjefester och vid vanlig bakning hemma.