Favorit segedinska gulasch

Vem skulle inte känna till ungersk gulasch? Fantastisk smak.
Ingredienser du behöver
0,7 kg kål - surkål
0,2 l grädde - syrad
söt paprika - malt
salt
1/2 kg kött - fläskkött
1 st kök lök
30 g vetemjöl - fint
50 g fett t.ex. ister
Steg-för-steg instruktioner
Vi serverar med brödknyten eller potatis.
Vi häller av och skär kål. I en kastrull lägger vi fetta och tillsätter kålen. Nu ska vi göra kålspetsarna mjuka.
I en annan kastrull fräser vi hackad lök i svål och lägger i det skurna fläskköttet. Vi kryddar med söt paprika. Vi häller i vatten och kokar.
Mot slutet lägger vi försiktigt i kålen.
I en skål häller vi i gräddfilen och tillsätter vetemjölet. Vi vispar ihop.
Vi häller över i kastrullen med köttet och låter koka. Smaka av och salta efter behov.
Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Favorit segedinska gulasch
Populär szegediner gulasch är en traditionell rätt i den tjeckiska och slovakiska kök, som är mycket omtyckt. Det är en variant av klassisk gulasch, där surkål tillsätts, vilket ger den en unik smak och arom. Grunden består av kvalitets fläskkött, ofta används fläsklägg eller bog. Den kryddas med kryddor som paprika, kummin, peppar och vitlök, och förfinas med gräddfil. Szegediner gulasch serveras vanligtvis med ångad buljongdumpling, som perfekt absorberar såsen. Det är en idealisk maträtt för kallare dagar, som värmer och mättar utmärkt.