Fläskköttsskivor på bacon förtjockad med grädde

Vi fräser löken i olja tills den är genomskinlig, därefter tillsätter vi baconet och låter det karamelisera. Sedan lägger vi i köttskivorna, som vi endast saltar ovanpå, och steker i 3 till 4 minuter.
Ingredienser du behöver
6-8 skivor fläskkött lätt bankade
1 dl solrosolja
3 medelstora lökar finhackade
60 g bacon i bitar
2 nypor paprikapulver stark
3 kvistar magi ört
1 grädde 31%
vetemjöl för redning (1-2 msk)
1 buljongtärning
salt
peppar för smaksättning
Steg-för-steg instruktioner
I oljan fräser vi löken tills den blir genomskinlig, därefter tillsätter vi bacon och låter den svettas. Sedan lägger vi i köttskivorna, som vi saltar på ovansidan, och steker dem i 3-4 minuter. Därefter vänder vi köttet och steker i ytterligare 4 minuter.
Vi tillsätter vatten, paprika, örter och en buljongtärning och kokar tills allt är mjukt.
I grädden mixar vi mjölet (var försiktig med klumpar) och kokar i cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ytterligare information om receptet Fläskköttsskivor på bacon förtjockad med grädde
Fläskköttsskivor på bacon, tjocka med grädde, är en god och mättande rätt som gläder alla älskare av traditionell tjeckisk matlagning. Mör fläskkött steks på krispigt bacon, vilket ger en rik smak. Grädden mjukar upp helheten och skapar en krämig sås som passar perfekt till dumplings eller potatis. Denna rätt är idealisk för familjeluncher eller festmiddagar, och dess tillagning tar inte för mycket tid. Den tilltalar både gourmeter och dagliga ätare.