Pubbens fläskgryta

Pubbens fläskgryta
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Utmärkt recept på pubens fläskgulasch.

Ingredienser du behöver

500 g fläskkött
350 g lök
2 teskedar mald söt paprika
1 matsked tomatpuré
mald svartpeppar
2 klyftor vitlök
oregano
1 st lagerblad
6 bär hela kryddnejlikor
1/2 tesked kummin
salt
1 tärning köttbuljong
1 st chili

Steg-för-steg instruktioner

Skär fläsket i kuber och löken i tärningar.

Fräs löken gyllenbrun. Tillsätt paprikapulver, köttet och fräs hastigt så att paprikan inte blir bitter. Häll på vatten, tillsätt tomatpuré, chilipeppar, kummin, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 1,5 timme, tills köttet nästan är mört, tillsätt vatten vid behov, tillsätt köttbuljong och red med mjöl som vispats ut i vatten. Gulaschen får inte vara för tjock, annars kommer fettet inte att stiga till ytan. Låt därefter koka på låg värme i ytterligare 20 minuter. Tillsätt slutligen pressad vitlök och oregano.

Gastro-pork gulasch serveras med färskt bröd eller ångad brödknödl.

Ytterligare information om receptet Pubbens fläskgryta

Gastronomisk fläskgulasch är en populär tjeckisk maträtt som glädjer varje älskare av kraftiga rätter. Denna mättande maträtt tillagas av kvalitetsfläskkött som långsamt sjuds med lök, vitlök och en rik blandning av kryddor. Gulaschen serveras ofta med färskt bröd eller ångade knödelar, vilket kompletterar dess intensiva smak perfekt. Gastronomisk fläskgulasch värmer inte bara kroppen utan också själen, och är ett utmärkt val för familjesammankomster eller umgänge med vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Gulasch, Huvudrätt, Fläskkött
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Pubbens fläskgryta.

Lägg till kommentar