Fläskrullader med stuvad kål

Köttet bankas, saltas och penslas med senap. Kötfärsen blandas med alla ingredienser och formar en sammanhållen blandning. På varje skiva…
Ingredienser du behöver
8 tunna skivor fläsk
300 g nötfärs av fläsk
1 ägg
1 lök
3 vitlöksklyftor
50 ml kall mjölk
senap
salt
peppar
majoran
en nypa chili
ströbröd för att förtjocka
lite svål i ugnsformen
en mindre kålhuvud
60 g bacon
en bit svål
4 vitlöksklyftor
vetemjöl
salt
nymalen peppar
Steg-för-steg instruktioner
Köttet banka vi, saltar och penslar med senap.
Färs blandas med alla ingredienser och bearbetas väl så att en enhetlig blandning bildas.
På varje skiva lägger vi en bit kött och rullar ihop.
Vi placerar dem i en ugnsform med sömmen nedåt, tätt intill varandra. Tillsätt en bit fläskfett och blanda lite vatten för att täcka med en sked senap.
Vi häller i det och bakar i cirka 30 till 40 minuter.
Vi skär kål i tunna remsor, häller över vatten och låter den sjuda, men inte helt mjuk så att den förblir lite krispig.
Vi fräser bacon med fläskfett, blandar sedan i mjöl och gör en redning.
Vi saltar kålen, tillsätter färsk svartpeppar och vitlök. Som tillbehör serverar vi kokt potatis.
Ytterligare information om receptet Fläskrullader med stuvad kål
Fläskköttsrullader med kokt kål är en traditionell tjeckisk rätt som glädjer varje köttälskare. Saftigt fläskkött är fyllt med bacon, lök och kryddor, och därefter grillas till gyllene färg. Den kokta kålen, smaksatt med kummin och vinäger, ger denna rätt en fantastisk smakbalans. Denna maträtt är ett utmärkt val för familjeluncher som värmer hjärtat och påminner om hemmet. Varje bit av fläskköttsrulladen kompletteras vackert med den mjuka kålen, vilket skapar en harmonisk kombination av smaker.