Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 4

Spaghetti carbonara är något som nästan alla känner till och som de flesta minns med glädje, kanske till och med med nostalgi. Receptet på spaghetti carbonara är fantastiskt enkelt och snabbt, och ändå får ni en helt fantastisk upplevelse som smeker själen. Allt detta uppnår ni med endast fyra ingredienser, där receptet på spaghetti carbonara döljer den största klurigheten i tillagningsmetoden. Den är utan tvekan den viktigaste. Det näst viktigaste är kvaliteten och färskheten på ingredienserna. Ni kan använda antingen färsk pasta, där ni räknar med 200–300 gram per portion, eller torkad pasta, där ni räknar med 100 gram per portion. Receptet på spaghetti carbonara har en annan viktig ingrediens. Det är bacon. Ni kan använda vanlig köpt bacon, men om ni är på humör kan ni köpa en kvalitativare variant, till exempel från en italiensk delikaffär. Äggulan kan vara en riktig utmaning, så var noga med att den blir härligt krämig, och framför allt, att den inte koagulerar. Spaghetti carbonara skulle annars vara värdelöst. Använd uteslutande parmesan till receptet på spaghetti carbonara, eventuellt pecorino. Receptet på fantastiska spaghetti carbonara hittar ni just här.

Ingredienser du behöver

400 g spaghetti
200 g bacon
6 äggulor
80 g parmesan
salt
peppar

Steg-för-steg instruktioner

För 4 portioner häll 4 liter vatten i en stor kastrull. Salta vattnet, koka upp det och koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Under tiden skär baconet i bitar och stek det i cirka 5 minuter i pannan tills det är gyllenbrunt. Riv osten fint.

Separera äggulorna från vitorna och blanda dem med ungefär ¾ av osten.

När pastans tid är uppe, sila inte av den som du brukar, utan använd tång eller en hålad slev för att försiktigt överföra den till pannan. Vattnet som fastnar på pastan hjälper till med den slutliga konsistensen av spagettin. Häll inte ut vattnet från pastan i kastrullen ännu.

I pannan med baconet och spagettin, som du fortfarande har på spisen så att den är varm, häll äggulorna med osten och blanda allt ordentligt. Peppra innan servering.

Ytterligare information om receptet Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara är en klassisk italiensk rätt som utmärker sig genom sin enkelhet och fina smak. Grunden består av kvalitets spaghetti som blandas med en krämig sås av ägg, Pecorino Romano-ost och nykrossad svartpeppar. Den typiska smaken tillsätts av pancetta eller guanciale, som grillas lätt för att frigöra alla aromatiska ämnen. Rätten serveras varm så att såsen perfekt täcker alla pasta. Korrekt tillagade spaghetti carbonara är minst sagt en gastronomisk upplevelse som alla älskare av äkta italiensk mat kommer att uppskatta.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt, Italienska, Spaghetti, Fläskkött
Tag: Huvudrätt, Italienska köket, ost, pasta, fläskkött

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Spaghetti carbonara.

Lägg till kommentar