Fransk baguette

Fransk baguette
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi förbereder alla ingredienser för degen och blandar dem sedan ihop och knådar degen, som vi sedan lägger åt sidan i cirka 15 minuter för att vila.

Ingredienser du behöver

800 g vetemjöl
450 ml mjölk
1,5 matsked honung
1,5 tesked salt
1/2 kub jäst
1,5 tesked socker

Steg-för-steg instruktioner

Vi delar degen i 4 lika delar, som vi formar till längre baguetter. Vi lägger dem på en smord plåt eller en plåt klädd med bakpapper. Vi snittar dem lätt upptill och låter dem jäsa i 45 minuter. Under tiden förvärmer vi ugnen till 180°C och ställer en skål med vatten längst ner i ugnen.

När baguetterna har jäst lägger vi dem i ugnen och bakar dem i cirka 20 minuter, tills de får en gyllenbrun färg.

När vi tar ut baguetterna penslar vi dem med ljummet vatten och låter dem svalna.

Ytterligare information om receptet Fransk baguette

Franska baguette är ett ikoniskt bröd som kännetecknas av sin krispiga skorpa och mjuka, luftiga inre. Detta traditionella bröd, som görs av enkla ingredienser som vetemjöl, vatten, salt och jäst, bakas flera timmar innan servering. Baguetten är populär inte bara som tillbehör till måltider, utan även som bas för smörgåsar av typen "baguette". Dess längd och form, typiskt omkring 65 cm, gör den till ett idealiskt val för att dela eller för ett enkelt snacks på språng. Utan tvekan är den en integrerad del av fransk kultur och gastronomi.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fransk, Bakverk
Tag: Franska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fransk baguette.

Lägg till kommentar