Smörgåsbröd

När det doftar nybakat bröd hemma, är det underbart! Prova!
Ingredienser du behöver
5 g salt
1 tesked socker - strösocker
1 påse jäst - t.ex. torrjäst
1/4 l halvfet mjölk
50 g fett - Hera
1/2 kg vetemjöl - medelgrovt
1 st ägg
Steg-för-steg instruktioner
Tillsätt vetemjöl av medelgrovt slag i en högre behållare. Tillsätt en tesked socker. Smula ner jäst. Salta. Tillsätt Herra och knäck ett ägg. Häll på mjölk. Rör noggrant ihop alla ingredienser flera gånger. Täck över och låt jäsa på en varm plats.
Förbered en bänk och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Ta hälften av den jästa degen och kavla ut den. Rulla ihop den och lägg den formade baguetten på plåten. Gör samma med den andra hälften av degen.
Låt dem vila på plåten i cirka trettio minuter.
Sätt på ugnen. Smält lite Herra och pensla baguetter med en bakpensel.
Sätt in i ugnen. Gräddningstiden är cirka 30 minuter. Du ser.
Om du har en brödmaskin kan du underlätta arbetet. Lägg alla ingredienser i behållaren i maskinen och starta lämpligt program (knåda). Sedan lägger du degen på bänken och fortsätter.
Skär de färdiga baguetter, bred på en god pålägg, dekorera och servera.
Ytterligare information om receptet Smörgåsbröd
Smörgåsbröd är ett traditionellt tjeckiskt bröd, idealiskt för att förbereda populära smörgåsar. Detta långa och mjuka vita baguette har en mild smak som perfekt passar med olika typer av fyllningar och pålägg. Dess fina struktur håller formen väl och absorberar smaken av påläggen, såsom sallader, skinkor, ostar eller grönsaker. Tack vare sin mångsidighet och enkel tillgång är smörgåsbröd ofta ett val för festliga tillfällen eller snabba snacks. Denna typ av bröd är grunden för många tjeckiska delikatesser och spelar en nyckelroll i det traditionella begreppet gästfrihet.