Pälsiga knedlikar på snabbis

Ibland kan vi också höra om dem som glidare eller blåser.
Ingredienser du behöver
salt
750 g potato
1 pc egg
300 g coarse flour
Steg-för-steg instruktioner
Färsk potatis skalas och rivs fint i en skål. Efter att vi låtit den stå, häller vi av överflödigt vatten.
Efter att vi har saltat potatisen tillsätter vi ägg, siktat grovt mjöl och arbetar ihop allt till en deg. I vattnet formar vi med hjälp av en stor sked mindre avlånga dumplar av denna deg, som vi sedan lägger i en större mängd saltat kokande vatten.
Vi separerar dem försiktigt med en slev och kokar i cirka 8-10 minuter, beroende på storlek.
Dessa kokta skönheter tas sedan upp ur vattnet, bäst med en hålslev, och får rinna av en stund.
Dumplarna serveras sedan redan delade, på tallrikar. Bästa smaken uppnår vi genom att täcka dem med stekt lök, helst i fläskfett, och servera med rökig kött och stuvad kål. De kan även serveras med gulasch.
Ytterligare information om receptet Pälsiga knedlikar på snabbis
Fuzzy knölar på ett kick är en fantastisk och snabb maträtt som du kommer att älska. Detta utmärkta tjeckiska recept kombinerar potatis och mjöl som skapar fluffiga knölar fulla av smak. Förberedelsen är enkel och tar bara några minuter, vilket gör dem till en idealisk rätt för hektiska dagar. Fuzzy knölar kan serveras som ett tillbehör till kött, eller njutas med sås. Genom att tillsätta örter eller kryddor kan du berika deras smak och förvandla dem till en läcker upplevelse.