Fågelleverpaté

I pannan smälter vi hälften av smöret och oljan, där vi fräser finhackad schalottenlök eller lök.
Ingredienser du behöver
200 g smör
3 matskedar torkade körsbär
1 matsked olja
250 g fågellever
4 st schalottenlök
2 klyftor vitlök
efter smak salt
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Till detta lägger vi fint hackad vitlök och rengjorda lever. Vi steker så här i cirka 8 minuter, så att insidan förblir rosa. Sedan häller vi på sherry, rör om och tar av från plattan.
När innehållet i pannan har svalnat, lägger vi allt i en mixer, saltar, pepparar och mixar. Denna blandning delar vi sedan upp i skålar, och täcker toppen med ett tunt lager smält smör. Vi sätter detta i kylskåpet för att svalna.
Fågelpaté breds på färskt bröd och dekoreras med fint hackad gräslök.
Ytterligare information om receptet Fågelleverpaté
Leverpastej gjort på fågellever är en populär delikatessrätt som kännetecknas av sin milda smak och släta konsistens. Tillverkad av högkvalitativ fågellever, ofta kompletterad med örter och kryddor, är den idealisk som förrätt eller pålägg. Den serveras vanligtvis på färskt bröd eller som en del av olika snacks. Denna läckra rätt är lätt att förbereda hemma och hittar sin plats på bordet under festliga tillfällen såväl som på vanliga dagar.