Fågelleverpaté

Fågelleverpaté
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I pannan smälter vi hälften av smöret och oljan, där vi fräser finhackad schalottenlök eller lök.

Ingredienser du behöver

200 g smör
3 matskedar torkade körsbär
1 matsked olja
250 g fågellever
4 st schalottenlök
2 klyftor vitlök
efter smak salt
malen svartpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Till detta lägger vi fint hackad vitlök och rengjorda lever. Vi steker så här i cirka 8 minuter, så att insidan förblir rosa. Sedan häller vi på sherry, rör om och tar av från plattan.

När innehållet i pannan har svalnat, lägger vi allt i en mixer, saltar, pepparar och mixar. Denna blandning delar vi sedan upp i skålar, och täcker toppen med ett tunt lager smält smör. Vi sätter detta i kylskåpet för att svalna.

Fågelpaté breds på färskt bröd och dekoreras med fint hackad gräslök.

Ytterligare information om receptet Fågelleverpaté

Leverpastej gjort på fågellever är en populär delikatessrätt som kännetecknas av sin milda smak och släta konsistens. Tillverkad av högkvalitativ fågellever, ofta kompletterad med örter och kryddor, är den idealisk som förrätt eller pålägg. Den serveras vanligtvis på färskt bröd eller som en del av olika snacks. Denna läckra rätt är lätt att förbereda hemma och hittar sin plats på bordet under festliga tillfällen såväl som på vanliga dagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Kött av fjäderfä, Pålägg
Tag: tjeckiska köket

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fågelleverpaté.

Lägg till kommentar