Kanelglasyr

Glazyr som ger din julgodis en kryddig smak.
Ingredienser du behöver
glasyr 1/2 tesked malen kanel
1 st äggvita
100 g florsocker
Steg-för-steg instruktioner
Vi siktar florsockret, som vi tillsätter olja, äggvita och vispar till en slät konsistens.
Därefter blandar vi i kanel.
Denna glasyr måste vi bearbeta så snabbt som möjligt eftersom den stelnar extremt snabbt.
Ytterligare information om receptet Kanelglasyr
Kanelglasyr är ett läckert och aromatiskt tillbehör som härligt livar upp olika desserter och bakverk. Den är tillverkad av socker, smör och mald kanel, vilket ger den en karakteristisk brun färg och doftande smak. Den används ofta på rullar, kakor eller vilket bakverk som helst, där den ger en fantastisk kanelton. Kanelglasyr passar inte bara bra till sötsaker, utan skapar också en härlig textur och glans som lockar ögonen och väcker lusten till en mer portion.